Mijn bedrijf bestaat als ik dit schrijf al bijna 3 jaar. De afgelopen jaren heb ik veel gedaan en veel geleerd.

Hieronder ziet u wat foto’s van activiteiten waarmee ik mij heb bezig gehouden.


Voordat deze kleine beestjes een goed onderkomen hebben moet er nog het nodige gebeuren.


En voor zo’n stal er dus zo uitziet, zitten er al aardig wat uurtjes in.


Er komt namelijk nog wel wat kijken bij een prettige leefomgeving..

In die kuikenstallen wordt de voervoorziening geregeld d.m.v. Vijzels. Het zelfde systeem wordt ook gebruikt voor deze dames.

Zij moeten ook eten tenslotte. Zoals in deze melkstal.

Verder worden vijzelsystemen gebruikt in de voedings- en chemische industrie. Maar ik kwam er ook een paar tegen bij de reparatie van een laserprinter.

Naast die stallen is er nog genoeg te doen in de zorg. Zorg in de zin van mensen moeten eten, of ze nou in een gevangenis, ziekenhuis of bejaardentehuis zitten. En in de keukens waar dat eten gekookt wordt zijn voor mij genoeg uitdagingen te vinden.

Van buiten ziet een keuken er meestal strak uit ook als hij al wat ouder is. Maar als ze jaren gebruikt zijn vergen ze wel wat onderhoud.

Naast dat werk in instellingskeukens kom ik bij grote bedrijven over de vloer, bij veel van dit soort bedrijven mag je niet fotograferen. Nou.. als je het netjes vraagt mag een pronkstukje wel even op de foto: de snelste racewagen in zijn klasse van dit moment (helaas mag hij (zij?) niet meedoen).


Deze snelheidsduivel staat bij Bosch/VDT in de entree. Alleen daarvoor al, zou je er eens heen gaan.

Ander werk (maar ook leuk) is het opbouwen van een wasstraat, in het echt maar ook op de beurs.

En ook daar hebben ze dan wel weer een schattig autootje staan.

En dan kom je dus net uit zo’n schone strak geregelde fabriek, sta je de week erop te kleumen en, als het weer een beetje leuk is, te genieten van het uitzicht.

Je zal toch maar hoogtevrees hebben. Dit was een aangenomen klus van een collega ZZP’er. Het bevestingen en aansluiten van verlichting op de gevel van een kantoor gebouw. Leuk werk om te doen, veel frisse lucht. Klein minpuntje: op een bepaald moment begon het te regenen, en hoe!

Ander werk is in de voedingsmiddelen industrie; schoon, strak, rvs, daar kun je je dus geen buil aan vallen. Of toch wel? Als er lekkage optreedt zoals in dit geval sta je toch tot je enkels in het produkt.

De uitdaging wordt dan: hoe krijg ik dit weer klaar..

Minder leuk werk is ook werk. Als je bijvoorbeeld de rommel van een ander moet uitzoeken. Belangrijkste is dat de klant tevreden is..

Wat voor mij ook altijd weer leuk is; hoe ziet de meterkast of groepenkast er hier uit? Je komt van alles tegen.

Deze zag ik in een oud huis in zweden. Zo krijg je een goed beeld van techniek en ontwikkeling.

Dat oud niet altijd slecht is bewijst deze fabriek waar tot op de dag van vandaag een aandrijftechniek gebruikt wordt die we vooral kennen van plaatjes van oude (textiel)fabrieken. Ze hebben er een hele kelder vol met aandrijfassen en riemen. Werkt altijd.

Nog eentje. Deze komt uit een diervoederfabriek en is niet echt ouderwets. De aandrijving van een lopende band door een 10 meter hoge oven.

En dan deze. Het lijkt ouderwets maar is het absoluut niet. Dit is het binnenwerk van een pers waar bouten mee geslagen worden.

Soms kom je leuke dingen tegen. Tijdens het skutsje silen trappen ze de zwaarden van het schip met de voet naar beneden. Het kan ook anders.

Dan gaat het zwaard elektrisch. En zo’n ding is nog best zwaar! Deze woog rond de 250 kg.

Sluit Menu